Sausasis žvėrienos ir laukinių paukščių marinavimas

Po šaukštelį pjaustytų petražolių ir salierų lapelių, po pusę šaukštelio maltų juodųjų ir kvapniųjų pipirų, pusė galvutės česnako, 2 šaukšteliai druskos, žiupsnelis cukraus, mairūno, pusė šaukšto citrinos sulčių.
Česnaką nulupti, sugrūsti, sumaišyti su visais prieskoniais ir apšlakstyti citrinos sultimis. Gautu mišiniu įtrinti mėsą, paslėgti ir 1-2 paras laikyti šaltai.


2 šaukštai grūstų kadagio uogų, po žiupsnelį baziliko ir peletrūno.
Prieskonius išmaišyti, įtrinti mėsą ir palaikyti 3-4 dienas. Prieš gaminimą prieskonius nubraukti.


3 svogūnai, po pusę šaukštelio maltų juodųjų ir kvapiųjų pipirų, po šaukštelį baziliko, peletrūno ir krapų.
Svogūnus sutarkuoti, sumaišyti su kitais prieskoniais, ištrinti mėsą, paslėgti ir laikyti šaltai 3-4 dienas.


Stiklinė tarkuotų krienų, 3 rūgštūs obuoliai.
Obuolius sutarkuoti, sumaišyti su krienais, įtrinti mėsą ir 2 paras laikyti šaltai.


Svogūnas, šaukštas kečupo, po šaukštelį pjaustytų krapų, petražolių lapelių, susmulkinto dašio, šaukštas laiškinio česnako, šaukštelis mairūno.
Svogūną smulkiai sutarkuoti, sumaišyti su kečupu ir kitais prieskoniais, įtrinti mėsą, paslėgti ir 2 paras laikyti šaltai.


250 g aštraus pomidorų padažo, sauja pjaustytų krapų, didelis svogūnas, 2 šaukšteliai aštraus aitriosios paprikos (čili) padažo, 8 skiltelės česnako, saldžioji paprika, 3 šaukštai sojų padažo, vienos citrinos sultys su minkštimu, šaukštelis cukraus, 3 šaukšteliai druskos.
Svogūną sutarkuoti, česnaką sugrūsti, papriką labai smulkiai sukapoti. Visus prieskonius labai gerai išmaišyti su pomidorų padažu, išspausti citrinos sultis ir minkštimą. Mišinių gerai įtrinti mėsą, paslėgti ir laikyti šaltai 3-4 dienas.

 

MARINATAI

Svogūnas, morka, petražolės šaknis, gabalėlis saliero gumbo, 10 juodųjų ir 5 kvapieji pipirai, 3 stiklinės vandens, stiklinė 6 proc. acto, cukraus, druskos, lauro lapelis.
Į verdantį vandenį suberti griežinėliais supjaustytą morką, petražolę, salierą, svogūną, pipirus, lauro lapelį, įberti cukraus, druskos, uždengti ir virti ant silpnos ugnies. Kai šakniavaisiai išvirs, supilti actą, užvirinti ir nukaisti.


100 g aliejaus, 2 šaukštai citrinos sulčių, 1,5 stiklinės raudonojo vyno, po šaukštelį grūstų garstyčios grūdelių ir kalendos, žiupsnelis maltų kmynų, pipirų, lauro lapas, druskos.
Aliejų, citrinos sultis ir vyną supilti į dubenį, suberti prieskonius ir išmaišyti. Į marinatą sudėti mėsą (skystis turi ją apsemti) ir palaikyti šaldytuve 1-2 paras.


0,5 l vandens, 0,5 stiklinės acto stiklinė stipraus vyno, svogūnas, morka, petražolės šaknis, šaukštelis druskos, po 10 maltų juodųjų ir kvapiųjų pipirų, 10 grūstų kadagio uogų, žiupsnelis peletrūno, kadagio šakelė.
Į verdantį vandenį suberti pjaustytas prieskonines daržoves, prieskonius, kadagio šakelę, supilti vyną, pasūdyti ir virti. Baigiant virti supilti actą. Mėsą sudėti į dubenį, užpilti marinatu ir laikyti šaltai 2-3 paras.


Šaukštelis kadagio uogų, po 5 juoduosius ir kvapiuosius pipirus, po žiupsnelį baziliko ir peletrūno, butelis sauso raudonojo vyno.
Mažame kiekyje verdančio vandens pavirinti kadagio uogas ir pipirus, suberti baziliką, peletrūną ir supilti vyną. Viską užvirti ir nukaisti. Marinatu užpilti mėsą ir laikyti šaltai.